Laatste nieuws - VAKSCHILDERS VELUWEZOOM BV DIEREN Telefoon 06 5784 9196

Ga naar de inhoud
Het laatste nieuws - Bezoek onze fb pagina voor al het nieuws
Verander uw kamer met kleur door Vakschilders Veluwezoom BV
Kleuradvies: Wanneer u gaat schilderen of behangen bent u meestal geneigd om eerst een leuk kleurtje of motiefje uit te zoeken. Toch is het beter om eerst goed naar de ruimte te kijken: wat heeft de ruimte nodig? Komt er licht binnen, is de ruimte eigenlijk te smal of juist te breed, heeft u één ruimte waarbinnen u aparte hoekjes wilt creëren, etc.

Verbreden: Heeft u een smalle, hoge kamer, schilder dan eens het plafond donker en leg een donkere vloer. Hierdoor lijkt de kamer lager maar ook gelijk een stuk breder.

Hoger maken: Wanneer u een lage kamer heeft, maakt u juist de zijwanden donker. Hierdoor lijkt de achterwand breder en hoger, omdat deze in het plafond over lijkt te gaan. De hele kamer oogt daardoor hoger.

Minder diep: Een lange smalle kamer maakt u compacter door de achterwand donker te maken. Doordat u daar een zwaardere kleur gebruikt dan op de overige wanden, komt de achterwand dominant naar u toe en lijkt de kamer dus minder diep.

Dynamiek: Een kamer die uit één kleur of zachte nuances bestaat kan soms wat saai ogen. Wanneer u één muur in een fellere of donkere kleur schildert maakt u de hele kamer wat levendiger. Voordeel is dat u op deze manier ook eenvoudig de stijl van uw kamer kunt veranderen.

Verbinden: Heeft u twee ruimtes, waartussen bijvoorbeeld voorheen een muur gezeten heeft, dan kunt u deze eenvoudig met elkaar verbinden door de horizontale kleuren door te trekken. Hierdoor geeft u de ruimte meer eenheid en lijkt deze ook meteen groter.

Scheiden: Wilt u juist een open ruimte het gevoel geven van twee kamers, pas dan het kleurverschil verticaal toe: de scheidingswand geeft u een kleur of u schildert de muur en stopt in een denkbeeldig ‘midden’, zodat u de indruk wekt twee ruimtes te hebben.

Bel of mail gerust voor een gedegen kleuradvies!
6% BTW op schilderwerk is permanent
Vanwege het feit dat het lage btw-tarief van 6% op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen per 1 juli 2015 is vervallen is er vaak verwarring over het btw-tarief op schilderwerk.

Op 15 september 2009 is de BTW-regeling voor schilder- en stucadoorwerk echter verbeterd en permanent verklaard. U betaalt daardoor het lage BTW-tarief van 6% indien de woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Deze regeling is permanent en geldt dus nog steeds!

U betaalt nu dus fors minder voor uw schilderwerk (garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken etc. vallen ook onder het begrip ‘woning’). Dit betekent voor u meteen een besparing van 15% op uw woningonderhoud.

Het lage btw-tarief van 6% geldt overigens ook voor voorbehandelingen en voor gebruikte materialen, energiebesparende maatregelen en op loonkosten voor het plaatsen van isolerende beglazing.
Terug naar de inhoud